Førde Internasjonale folkemusikkfestival

Eller Førdefestivalen som vi seier, er ei oppleving eg prøvar å prioritere. Det er ei god blanding av kjekk, fin og rar musikk, men alt er likevel ei fasinerande oppleving. Hit kjem folk med sin tradisjonelle musikk frå sitt land og møte andre gjennom ord, kroppspråk og mest av alt musikk. Eg syns det er bra at ein liten by som Førde har fått til noke som er ei så flott oppleving for dei fleste.

Barna mine var fasinert av rytmer, fargar, lukter, lyd og lys.

På laurdagen har dei ein parade der artistane dansar, spelar og syng seg gjennom gatene. Paraden vart avslutta med ei gratiskonsert på Torgscena. Rytmen, musikken, dansen og entusiasmen frå scena virka trollbindande på mellomste guten vår på snart 3 år. Det er ikkje ofte han har tida til å stå så lenge i ro.

 


MInstejenta vår var med på Gallakonserten som er ein konsert med nokre av artistane som har hatt konsert under festivalen. Ho sat heilt roleg med vidåpne auge, og såg på alt som skjedde. Så song ho litt med til tonane frå ho Unni Løvlid. Smilet gjekk frå øyre til øyre, så det virka som ho kosa seg. 

ikkje det beste bildet eg har tatt, men alle desse flotte fargane var kjekke å sjå på. Også var String Sisters veldig kjekke å høyre på! :)

Så då er det berre å glede seg til neste år, for nye musikkopplevingar! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

29, Stryn

Då var eg i gong; eg har heve meg på den bloggande bølge, så får vi sjå om det er noke for meg. I ein verden full av ulike stemmer med ulike meiningar, hiv eg meg med for å sjå om eg kan bidra med noke... Det som elles kan seiast om meg er vel at eg har busett meg mellom fjell og med utsikt utover vatn saman med min kjære mann og tre barn. Kva eg skal skrive om? Tja, alt og ingenting, krig og fred og politikk og sånn... Rett og slett det som opptar meg der og då.

Kategorier

Arkiv

hits