Ut på tur!

I dag for vi ut på ein støylstur. Ein av dei få turane hittil (vi satsar på at det fortset slik;) med heile familien der ingen var utprega sure. Alle (som kan gå) var flinke og gjekk mykje sjølv. Det regna litt og var litt kaldt då vi sette oss for å ete, men med fjellduken kunne vi kose oss under "tak" medan vi åt;)

Så kom sola fram, men i bakgrunnen lurte mørke skyer og vi høyrde torden som nærma seg. Så vi pakka saman og tusla oss nedover att.Når ein har ein liten gut på snart 3 år, som skal "klale søl" så er tusle det rette begrepet. Eg fekk overbevist han om at han hadde lyst å sitte i bæremeisa eit lite stykke, sidan dei mørke skyene nærma seg faretruande, men regnet uteblei. Så då vi nærma oss bilen sopass at vi kanskje klarte og nå den utan å bli heilt kliss, fekk han gå sjølv. Alt er spennande for ein slik liten kropp. Både det å sjå på saudene, eller stoppe opp kvar gong det tordna for å seie -"shhh, hørte du det mamma, hørte du?". Eller det å bli like overbegeistra kvar gong vi gjekk mellom nokre høge tre for då gjekk vi inn i huset...

Så ordet tusla stemme veldig bra, men det er no litt koseleg å gå sånn òg. Når ein berre stressa ned og tar seg litt tid til det ;)

Vi brukte faktisk så lang tid at då vi var køyrande på heimveg, så møtte vi naboen vår (som vi òg møtte då vi var på veg opp mot støylen). Han kom køyrande for å sjå etter oss. For medan vi hadde stått og sett på dei mørke skyene på avstand, så hadde det regna og hagla så mykje lenger ned i dalen at det hadde vore heilt kvitt på bakken. Då tenkte eg litt for meg sjølv, at jammen er vi heldige som har så snille og omtenksomme naboar rundt oss (og ja, det er naboar i fleirtal;)

Slik såg det ut framfor inngongspartiet då vi kom heim... 

Ungane sprang ute og herja i regnet (skulle nesten ikkje trudd dei hadde vore på tur) og gjorde seg kliss våte, men det gjorde ingenting sidan vi berre kunne gå inn og ta av det våte etterpå.

Ha ei fin komande veke! :)

Ingen kommentarer

Kjetil

30.06.2014 kl.00:22

Awh :-)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

29, Stryn

Då var eg i gong; eg har heve meg på den bloggande bølge, så får vi sjå om det er noke for meg. I ein verden full av ulike stemmer med ulike meiningar, hiv eg meg med for å sjå om eg kan bidra med noke... Det som elles kan seiast om meg er vel at eg har busett meg mellom fjell og med utsikt utover vatn saman med min kjære mann og tre barn. Kva eg skal skrive om? Tja, alt og ingenting, krig og fred og politikk og sånn... Rett og slett det som opptar meg der og då.

Kategorier

Arkiv

hits