Eit nytt og betre liv (trur eg;)

I går var eldstmann i huset på besøk med ei jente frå klassen sin. Då vi kom dit for å hente han, vart vi invitert inn på kaffi-veldig koseleg og interessant! Mora i huset er frå Litauen, og sidan minstejenta har vore så forkjøla, byrja vi å snakka om naturmedisin. Det å bruke krydder som nellik, anis, timian o.l til å brygge te, skal t.d hjelpe mot hoste og forkjølelse. Og på ein 5 mnd gamal baby vil eg heller bruke kokt vatn med litt anis i enn å pøse på med antibiotika.
Det å vere flinkare til å bruke tinga rundt oss, og sette oss litt inn i kva dei brukte ulike urter og krydder til før. Det er jo ein grunn til at dei brukte det vil eg tru. Om hausten er her store mengder med blåbær, tyttebær, villbringebær o.l. som berre blir ståande ute i skogen, for det er jo lettare å kjøpe ting på butikken.

Så eg har eit mål, eit mål om å starte eit nytt og betre liv. Eg skal bli flinkare til å lære meg å lage sylte og saft sjølv. Så skal eg plukke mykje bær og ha i frysen, slik at eg slepp å koke dei frosne bæra før eg skal bruke dei. Så viss eg får til alt dette, så må det no bli bra. Så godtfolk gå difor ut i skogen og plukk gode saftige bær. Spør om du får plukke eple i den hagen der ingen plukkar, og eplene rotnar på rot. Også får vi alle eit nytt og betre liv (trur eg;)

Én kommentar

Katrine Anita

08.05.2014 kl.09:51

Helt enig, selv om jeg også er fryktelig lat innimellom. Hjemmelaget er jo best uansett :)

Hanne

08.05.2014 kl.21:27

Katrine Anita: Det er lov å vere lat av og til;)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

29, Stryn

Då var eg i gong; eg har heve meg på den bloggande bølge, så får vi sjå om det er noke for meg. I ein verden full av ulike stemmer med ulike meiningar, hiv eg meg med for å sjå om eg kan bidra med noke... Det som elles kan seiast om meg er vel at eg har busett meg mellom fjell og med utsikt utover vatn saman med min kjære mann og tre barn. Kva eg skal skrive om? Tja, alt og ingenting, krig og fred og politikk og sånn... Rett og slett det som opptar meg der og då.

Kategorier

Arkiv

hits